hemikal

OSNIVANJE 1995. godine

HEMIKAL DOO, kao porodična firma. U početku njenog rada osnovna delatnost je bila uvoz medicinske opreme iz inostranstva za potrebe našeg tržišta na kome nije moglo ništa da se nabavi. Uglavnom su to bili aparati i medicinska oprema za medicinske laboratorije. Preko 200 različitih analizatora, spektrofotometara i ostale opreme su prodate na teritoriji Srbije preko LABORATORIJE HEMIKAL DOO a uglavnom uvezeni iz USA.

Uporedo sa obavljanjem poslova prodaje medicinske opreme u okviru preduzeća Spec med biohemije Olga Mihajlovic osniva 3. privatnu medicinsko-biohemijsku laboratoriju u Srbiji. Od male laboratorije izrastamo u moderno opremljenu laboratoriju savremene tehnologije opreme i organizacije.

2000. godine

se otvaraju medicinske laboratorije u Beogradu, Lazarevcu, Ubu.

2007. godine

HEMIKAL DOO sa Dr Ilijom Mihajlovic osniva prvi privatni Dom zdravlja u Kolubarskom okrugu, a treći na teritoriji Srbije.

2009-2014. godine

-iz zdravstvenog centra prelaze 3 lekara (Dr Branka Jocić,Dr Srđan Popović,Dr Jovan Balinovac)   što je za to vreme jedinstven slučaj u Srbiji

- služba medicine rada počinje sa obavljanjem pregleda za vozače amatere, vozače profesionalce

- Dom zdravlja “HEMIKAL“ je sklopio ugovor sa Republičkim zavodom za zdravstveno osiguranje – Fondom ZA PROPISIVANJE LEKOVA SA POZITIVNE LISTE, TAKO DA PACIJENTI LEK MOGU PODIĆI SA NAŠIM RECEPTOM U DRŽAVNOJ APOTECI.

2014-2016. godine

pod istim rukovodstvom osnivaju se 3 Očne kuće sa sedištem u Beogradu i Valjevu kao ekskluzivni ovlašćeni partner i prodavac vodećih svetskih dizajnera, proizvođača i distributera okvira i naočara za sunce.

 

 

Saveti lekara

Hemikal kalendar zdravlja

Partneri

 Copyright © 2023 Hemikal.